Vi har talt med en kunstfotograf, som giver dig opskriften på at vække kreativiteten til live igen, hvis den er forsvundet, når du er ude at fotografere.

Vi har talt med fotografen Essi Maaria Orpana, som har besøgt forladte steder i Spanien, og fotograferet anderledes og kreative billeder i huse, der er op til 500 år gamle.

Det kreative aspekt tilføjer meget til hendes stil, og derfor spurgte vi hende, hvordan hun finder kreativiteten frem, når hun fotograferer.

1. Mesterværket er gemt i gentagelsen

Når alle indstillinger er på plads, er det ofte i de helt små detaljer, at et billede kan løftes til nye højder.

Lyset kan fx skifte fra et billede til det næste, vind og andre faktorer kan også spille ind, og endelig kan ens model, hvis man altså har en, flytte sig fra en dårlig vinkel til en god eller omvendt.

Derfor er det en god idé at vende tilbage til det samme sted, mange gange og tage, hvad der i bund og grund er det samme billede igen og igen, så man fanger alle de små ændringer i ens motiv og til sidst får det perfekte billede.

> Læs også 5 tips fra de bedste fotografer

2. Billeder bliver bedre af feedback

Det er nok et fåtal af fotografer, der ikke får noget ud af at vise deres billeder til andre, og hvis kreativiteten udebliver, kan der være meget at hente i dette tip.

Nye øjne kan nemlig give interessante perspektiver på et foto, som kan bruges til at gøre det endnu bedre eller forberede en som fotograf på at tage bedre billeder næste gang, man er ude og fotografere.

Derfor er det en god idé at tale med både venner, familier og kollegaer om dine billeder og diskutere, hvad der kunne gøre billedet endnu bedre.

Vær nysgerrig på både ris og ros, og spørg gerne ind, hvis nogen siger, de enten kan lide eller ikke kan lide et billede.

Spørg fx ind til præcist hvorfor de kan lide det, hvilken stemning de får af at kigge på det eller lignende.

Du kan og så melde dig ind i en fotoklub, hvor du får et engageret publikum, der kan give endnu dybere kritik.

3. Sæt gang i kreativiteten

Er man først gået helt i stå, kan det være enormt udfordrende at vække kreativiteten igen, men her er det vigtigt, at man ikke sætter sig til at tænke for meget over tingene eller måske helt giver op.

Tværtimod er det bedre at komme i gang med at gøre bare et eller andet. Det kunne være at afsøge nye vinkler på sit motiv eller at skifte objektiv og brændvidde.

Det er nemlig ofte, når man eksperimenterer fx med frøperspektiv og vidvinkel, at nye idéer kan få lov at vokse frem.

> Læs mere 10 fotoidéer, der kan kickstarte din kreativitet

Læs interviewet med Essi Maaria

I Digital FOTO nr. 15, 2022 har vi et stort interview med Essi Maaria, hvor du bl.a. kan læse mere om, hvordan hun finder sine lokationer, og om dengang en optagelse næsten var ved at gå galt.

Du kan også hente inspiration i Essi Maarias spændende teknikker og tips og tricks til, hvordan du selv kan udvikle din kreativitet.

  NEWS RELATED

  Cyklist blev ramt på P-plads og er nu afgået ved døden

  En 47-årig kvinde er død af sine kvæstelser, efter at hun på cykel mandag morgen blev påkørt på en parkeringsplads i Viborg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Påkørslen skete ved lav fart, og kvinden er mandag eftermiddag afgået ved døden på grund af de skader, hun fik ved påkørslen. Politiet ...

  View more: Cyklist blev ramt på P-plads og er nu afgået ved døden

  Regeringen når aftale om forbud mod udbredt fiskemetode

  Forbuddet mod fiskeri ved bundtrawling skal være med til at sikre et bedre havmiljø i Bælthavet. (Arkivfoto) En stor del af fiskerne i Bælthavet skal fra næste år tage nye metoder i brug for at få deres net fyldt. Fra 1. januar bliver det således forbudt at anvende den ...

  View more: Regeringen når aftale om forbud mod udbredt fiskemetode

  Argentinsk bomber indstiller karrieren efter MLS-sæson

  Den argentinske angriber Gonzalo Higuain gør klar til at indstille sin fodboldkarriere i en alder af 34 år. På et pressemøde mandag afslører han, at han stopper efter 2022-sæsonen, når hans kontrakt hos amerikanske Inter Miami udløber. – Dagen er kommet til at sige farvel til fodbold, et arbejde der ...

  View more: Argentinsk bomber indstiller karrieren efter MLS-sæson

  OVERBLIK: Få overblikket over striden i kongefamilien

  Der har været stærke reaktioner på dronning Margrethes beslutning om at fratage sine børnebørn deres titler. Særligt deres far, prins Joachim, har været hård i sin retorik. Han har blandt andet påstået, at fratagelsen af prinse- og prinsessetitlerne har gjort hans børn fortræd. Dronningen skriver mandag i en officiel udtalelse, ...

  View more: OVERBLIK: Få overblikket over striden i kongefamilien

  Coppa Bernocchi til Davide Ballerini: 'Tilstanden er genoprettet'

  Coppa Bernocchi til Davide Ballerini: ‘Tilstanden er genoprettet’ Ballerini vinder og glæder sig For andet år i træk kunne Quick-Step Alpha Vinyl fejre en sejr i Coppa Bernocchi: Davide Ballerini afløste Remco Evenepoel i guldrullen. “Jeg er meget glad, for jeg havde virkelig brug for denne sejr: det viser, ...

  View more: Coppa Bernocchi til Davide Ballerini: 'Tilstanden er genoprettet'

  Kongehuskender: Meddelelse fra dronningen er usædvanlig

  Dronning Margrethe har mandag aften udsendt en skriftlig meddelelse ovenpå beslutningen om at fratage prins Joachim børns prinse- og prinsessetitler. I meddelelsen giver dronningen blandt andet udtryk for, at hun har undervurderet, hvor meget prins Joachim er berørt af situationen. Ifølge Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker og kongehusekspert, er ...

  View more: Kongehuskender: Meddelelse fra dronningen er usædvanlig

  Kontroversiel Activision CCO trækker sig inden Microsoft-køb

  Kontroversiel Activision CCO trækker sig inden Microsoft-køb Da banebrydende rapporter først begyndt at dukke op, der bare ramte toppen af isbjerget på de ringe arbejdsforhold hos Activision Blizzard, der senere skulle resultere i et utal af officielle undersøgelser og anklager, så havde virksomheden selv et ret hovent svar. Det ...

  View more: Kontroversiel Activision CCO trækker sig inden Microsoft-køb

  Gonzalo Higuain bryder ud i tårer og annoncerer farvel

  Gonzalo Higuain bryder ud i tårer og annoncerer farvel Den tidligere Juventus- og Napoli-angriber Gonzalo Higuain har besluttet at sige farvel til fodbold Gonzalo Higuain stopper: På et følelsesladet pressemøde meddelte den argentinske angriber under tårer sit farvel til Inter Miami og sin pensionering fra fodboldspillet. “I dag er ...

  View more: Gonzalo Higuain bryder ud i tårer og annoncerer farvel

  Sverige giver områder ved gaslæk status af gerningssted

  Dronningen efter titelfratagelse: Joachims reaktion gør indtryk

  Inter, Massimo Moratti pessimistisk: "Situationen vil blive værre

  Dronningen er berørt af Joachims situation

  Verdensetter kritiserer forbund for dårlig planlægning

  Ducati: Jorge Martin om holdordrer

  Trods energikrise: SSI advarer mod at tage for kolde bade

  Syge borgere advares igen om røg fra brand på varmeværk

  Varese basketball, appel klar til en diskvalificeret spiller

  Dommer afviser AGF-kritik: VAR gjorde det rigtige

  Danske bankaktier lider knæk efter schweizisk kreditbekymring

  60-årig blev overfaldet og voldtaget i eget hjem

  OTHER NEWS

  Breaking thailand news, thai news, thailand newsVerified News Story Network