For borgere, der vil bruge en kodelæser eller kodeoplæser til MitID, kan det blive et problem at købe varer online. (Arkivfoto).

Den kommende tid kan blive besværlig for borgere, der vil bruge kodelæser eller kodeoplæser til MitID, hvis de ikke har en mobiltelefon.

Fra 1. november skal alle kunder nemlig bruge deres MitID til at identificere sig, når de køber varer på nettet.

Men hvis man bruger kodelæser eller kodeoplæser og ikke kan identificere sig ved hjælp af en sms-kode på telefonen, er det ikke muligt at foretage køb online.

Det findes der først en løsning på i begyndelsen af 2023, har avisen Politiken beskrevet.

Hos Ældre Sagen mener man, at bankerne skal udskyde implementeringen af MitID, indtil der er fundet “en tilfredsstillende løsning”, siger direktør Bjarne Hastrup.

– For dem, der ikke har det (en mobiltelefon, red.), der vil jeg sige, at de bliver digitalt udelukket. Det mener jeg ikke, at man kan tillade sig overfor en hel befolkningsgruppe, som klart har behov for nethandel, tilføjer han.

Det er dog ifølge Finans Danmark ikke en mulighed.

Michael Busk-Jepsen forklarer, at implementeringen allerede er udskudt en gang tidligere på grund af pres i Borgerservice.

I samme ombæring gav Finanstilsynet bankerne et påbud om, at de ikke må give adgang til bankerne med NemID nøglekortet efter den 31. oktober i år.

– Bankerne har i forlængelse heraf fået draget den naturlige konsekvens at helt lukke ned for NemID i bankerne den 31. oktober i år.

– Det skal også ses i lyset af vores generelle ønske om at holde fast i overgangen til MitID med alle de generelle sikkerhedsforbedringer, som MitID giver.

– Så lukkedatoen her den 31. oktober i år, den står fast i forhold til bankerne, siger Michael Busk-Jepsen.

Han beklager, at de berørte må vente på en løsning.

Ifølge Finans Danmark er det i dag omkring 0,5 procent af de samlede transaktioner, der bliver godkendt med en nøgleviser eller nøgleoplæser i NemID-regi.

Ældre Sagen har ikke tal på, hvor mange af deres medlemmer, som handler over nettet. Men ifølge Bjarne Hastrup er der tale om et stigende antal.

Henrik Theil, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv indenfor digital handel, forklarer, at situationen også kan skabe problemer for netbutikkerne.

– Det vil – ud over at man taber købet i netbutikken – sandsynligvis også give en hel del henvendelser til netbutikken, hvor man har sure kunder, som ikke kan forstå, hvorfor de ikke kan betale, siger han.

/ritzau/

  NEWS RELATED

  Miroslav Raduljica har truffet sit valg: han vil være rød og hvid

  Miroslav Raduljica har truffet sit valg: han vil være rød og hvid Raduljica vender tilbage til sit land efter sin rejse til Kina Sæbeoperaen om Miroslav Raduljicas fremtid, som også var præget af rygter – direkte afvist af stjernespilleren – om en påstået pause fra konkurrenceaktiviteterne for at deltage ...

  View more: Miroslav Raduljica har truffet sit valg: han vil være rød og hvid

  Bizar mishandling: Tvang mand ned i hundekurv og til at spise hundefoder

  To unge mænd er sigtet for kvalificeret vold. Den ene voldsmand er bare 17 år, mens den anden er 19 år. Trods deres unge alder har de begået grov vold og bizar mishandling af en 20-årig mand. Dels har de slået ham på armene med en mukkert. Dernæst har de ...

  View more: Bizar mishandling: Tvang mand ned i hundekurv og til at spise hundefoder

  Del Potro har endnu ikke "fordøjet" sin pensionering

  Del Potro har endnu ikke “fordøjet” sin pensionering Del Potros barske tilståelse Den argentinske tennisspiller gav et langt interview til “La Nacion”, hvor han fortæller om den lidelse, der har plaget ham i mere end tre år: “I dag kan jeg kun gå, jeg kan ikke engang løbe på ...

  View more: Del Potro har endnu ikke "fordøjet" sin pensionering

  OVERBLIK: Den kongelige familie mister prinser og prinsesse

  Prins Joachims fire børn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena, kan ikke længere kalde sig prinser og prinsesse fra 1. januar. Det har dronning Margrethe besluttet, meddeler kongehuset onsdag. De bevarer deres titler som grever og komtesse af Monpezat. – Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning ...

  View more: OVERBLIK: Den kongelige familie mister prinser og prinsesse

  Kulturminister står på mål for at fjerne Team Danmark-tilskud

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen rejste til Paris for at være med til hylde Jonas Vingegaard, der vandt årets Tour de France. (Arkivfoto). Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) stod onsdag på mål for regeringens forslag om at stoppe det ekstra tilskud på 4,1 million kroner, som Team Danmark i 2017 fik bevilget ...

  View more: Kulturminister står på mål for at fjerne Team Danmark-tilskud

  Specialistværktøj for de få – Mercedes Sprinter 319 CDI 4Matic

  Specialistværktøj for de få – Mercedes Sprinter 319 CDI 4Matic Den ekstremt højbenede og firhjulstrukne Sprinter 4Matic har fået en overhaling med motor og gearkasse fra E-Klassen. Det burde give endnu mere luksus, men er luksus det du mangler, når du har 2,5-tons britisk katastrofe på krogen – vi ...

  View more: Specialistværktøj for de få – Mercedes Sprinter 319 CDI 4Matic

  Landsholdet, Daniele De Rossi er ubøjelig i spørgsmålet om ungdommen

  Landsholdet, Daniele De Rossi er ubøjelig i spørgsmålet om ungdommen Daniele De Rossi taler om landsholdet Den tidligere Giallorossi-midtbanespiller talte på det sociale fodboldtopmøde i Rom om landsholdets tilstand og sine erfaringer fra EM. De Rossi talte om situationen for de unge spillere på landsholdet: “Der er sandsynligvis en ...

  View more: Landsholdet, Daniele De Rossi er ubøjelig i spørgsmålet om ungdommen

  Efter chok-beskeden: Her er kongehusets forklaring – så meget vidste prins Joachim

  Prins Joachim har længe vidst, at hans børn ville få frataget deres titler, lyder det nu fra kongehuset. Det kommer ikke som en nyhed for prins Joachim selv, at hans børn fra nytår ikke længere er prinser og prinsesser. Kongehuset fortæller nu, at prinsen faktisk har vidst, hvad der skulle ...

  View more: Efter chok-beskeden: Her er kongehusets forklaring – så meget vidste prins Joachim

  Mads Steffensen afslører stor job-nyhed: Jeg skal tilbage på TV

  Myndigheder indkalder til briefing om gaslækager onsdag

  F1, Ocon forud for Singapore: "Circuit jeg ikke kan lide, det bliver svært

  Syv dræbt og 28 såret ved iransk droneangreb i Irak

  Finansiel uro i Storbritannien: Centralbanken træder til

  Prins Joachims børn mister prinsesse- og prinsetitler

  Grevinde Alexandra dybt rystet: ‘Vi er kede af det og i chok’

  HB Køge-direktør slås for ligestilling og CL-succes

  Pige på ti år var offer for både stedfar og mor

  Prinsesse Annes brutalt ærlige ord om Camillas fremtid – bag ryggen på Charles

  Kongehusekspert: Naturlig udvikling at fratage titler

  Frie Grønne opfordrer Radikale til at vente med mistillidsvotum

  OTHER NEWS

  Breaking thailand news, thai news, thailand newsVerified News Story Network